Van Baasbank & Vos presenteert hedendaagse dans, (muziek)theater en circustheater. Van onemanshows tot opera’s met 50 man (en een paard) op het toneel. Voor de meeste voorstellingen geldt dat er geen taalbarrière is, de nadruk ligt op sterk visueel theater en het artistieke concept is veelal vernieuwend.

Van Baasbank & Vos werd in 1985 opgericht in Amsterdam door Jaap van Baasbank en JG Baggerman onder de naam Van Baasbank & Baggerman en is gespecialiseerd in het presenteren van internationale multidisciplinaire podiumkunsten. Sinds 1 november 2011 is de naam van Van Baasbank & Baggerman veranderd in Van Baasbank & Vos. De directie bestaat nu uit Kas van Baasbank en Dick Vos.

Onze hoofdactiviteit is het produceren en organiseren van tournees in Nederland en België van uiteenlopende internationale gezelschappen. We ondersteunen de theaters van begin tot eind en helpen hen met het vinden en aantrekken van het juiste publiek.

Daarnaast is Van Baasbank & Vos nauw betrokken bij de productie van het festival Julidans dat ieder jaar wordt georganiseerd door International Theater Amsterdam en waarvan Jaap van Baasbank ooit aan de wieg stond. Op dit moment is Anita van Dolen van Internationaal Theater Amsterdam programmeur van het internationale festival voor contemporaine dans. Tenslotte is onze organisatie betrokken bij de productie van Festival Explore.

Kas van Baasbank: artistiek directeur

kas@baasbank-vos.nl

“Het proces van het vinden en boeken van voorstellingen loopt altijd anders. Ons doel is om alle partijen tevreden te stellen van het begin tot het einde van de tour”

 

Dick Vos: zakelijke directeur

dick@baasbank-vos.nl

“De voorbereiding van voorstellingen, tournees en festivals is nooit hetzelfde. Overzicht houden, zoeken mogelijke oplossingen en verbindingen is wat mijn werk zo afwisselend houdt.”

Jaap van Baasbank: senior consultant dans

jaap@baasbank-vos.nl

“Mijn afstudeerscriptie voor de studie Nederlands ging over 18e eeuwse reisverhalen. Na omzwervingen langs popmuziek en percussie kwam ik in aanraking met moderne dans. De esthetische zeggingskracht van deze podiumkunst leidde tot het ontstaan van Van Baasbank & Vos en Festival Julidans.”

Florentine Verheijden: medewerker marketing & publiciteit

florentine@baasbank-vos.nl

“Met creativiteit en communicatieve vaardigheden probeer ik de zalen zo vol mogelijk te krijgen.  Het geeft me steeds veel voldoening als dat lukt!”

Marijcke Voorsluijs: technische coördinatie

marijcke@totheater.nl

“Sinds 1999 verzorg ik met mijn bedrijf  TOT de technische coördinatie voor de tournees van Van Baasbank & Vos. Alle belangen op één lijn is daarbij mijn streven.  De voorstelling krijgt de ruimte die nodig is, maar wel binnen het budget en de grenzen van de Nederlandse wet.”