Julidans wordt jaarlijks gedurende twee weken in Amsterdam voornamelijk op en rond het Leidseplein georganiseerd.  Het festival is gestart door initiatiefnemers Jaap van Baasbank en Luuk van Eijk in de zomer van 1991 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dit vanuit het idee om in het zomerseizoen niet-taalgebonden kwaliteitsvoorstellingen te programmeren. Inmiddels is Julidans uitgegroeid tot een dansfestival van internationale allure met een zeer gevarieerd programma. Gezocht wordt naar kwalitatief hoogstaande producties met een theatrale uitstraling en naar voorstellingen waarin de invloed van verschillende kunstdisciplines naar voren komt.

Vanaf 2016 is de programmering in handen van Anita van Dolen (Stadsschouwburg Amsterdam). Van Baasbank & Vos is nog wel verantwoordelijk voor een deel van de productie en de financiële afwikkeling.
 
Samenwerkingsverbanden
In 1997 is het samenwerkingsverband met Paradiso en Theater Bellevue gestart. In de daaropvolgende jaren hebben ook de locaties Vondelpark Openluchttheater en het Melkweg Theater zich aangesloten. Vanaf 2007 worden ook in het Bijlmerparktheater in Amsterdam Zuid-Oost voorstellingen getoond en workshops georganiseerd. De nieuwste locatie is Podium Mozaïek in Amsterdam West, sinds 2010 partner van het festival.
Voor meer informatie over Julidans zie www.julidans.nl