Serge Aimé Coulibaly | Faso Danse Théâtre (BF)Kirina

“A stunning spectacle” The New York Times

Choreograaf Serge Aimé Coulibaly liet zich voor Kirina inspireren door ‘De slag bij Kirina’ in het huidige Guinea, waaruit het Mandinka-rijk ontstond. Voor West-Afrika is die slag even mythisch als de Slag bij Waterloo voor ons. Op het snijvlak van fictie en geschiedenis gaat Kirina over een volk dat hoopvol én opstandig op zoek gaat naar zijn bestemming. Serge Aimé Coulibaly brengt de tekst op basis van een libretto van de Senegalese auteur Felwine Sarr en de muziek van de Malinese zangeres Rokia Traoré samen in een grootschalige dansvoorstelling over traditie en actualiteit. Coulibaly creëerde een voorstelling over mensen op drift, over migratie en hun invloed op de maatschappij. Kirina is een voorstelling met een bevrijdende energie!

Speellijst 2020:

17 feb Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht

20 feb Amsterdam, ITA

22 feb Rotterdam, Theater Rotterdam

Bruno Beltrão en Grupo de Rua (BR)Inoah

“De agressiviteit, het machisme en de adrenaline spatten de zaal in.”  Theaterkrant

De voorstelling begint met een lang intro in een pikdonkere zaal.  Dan verschijnen de tien dansers met zwaargespierde lijven, in jurken en rokken gestoken.

Bruno Beltrão, één van de absolute danscoryfeeën van Brazilië, staat bekend om zijn virtuoze podiumkunst, waarin hij het spanningsveld tussen hiphop, breakdance en hedendaagse dans onderzoekt. Met zijn laatste werk Inoah stipt hij met zijn aardse, krachtige bewegingstaal ook zaken rond immigratie en straat- en politiegeweld aan. In de confrontatie tussen dansers gaat het er regelmatig heftig aan toe en bestrijden de mannen elkaar met nóg indrukwekkender skills.

Speellijst 2020:

26 feb Amsterdam, International Theater Amsterdam

28 feb Rotterdam, Theater Rotterdam

10 mrt Breda, Chassé Theater

12 mrt Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht