Wie Jamie Adkins virtuoos ziet worstelen met de wereld om hem heen, moet wel van dat aandoenlijke kereltje gaan houden. Alles wat de timide Adkins aanraakt, doet iets anders dan hij wil. Om te beginnen de microfoon. Van praten met het publiek komt het dus niet, allerlei idiote pogingen ten spijt. Adkins pakt simpele en minder eenvoudige dingen ietwat omslachtig aan (jongleren met en ín de mond, bijvoorbeeld) en soms vráágt hij om moeilijkheden. Bijvoorbeeld als hij het publiek uitnodigt hem met van alles en nog wat te bekogelen. Hij levert zelfs de munitie voor deze zelfkastijding.

Maar deze sympathieke clown, jongleur, goochelaar en vaudeville-artiest blijkt werkelijk alles te kunnen opvangen, van uit elkaar vallende ladders tot en met rondvliegend fruit. ‘Een vorkje prikken’ blijkt ineens een ware kunst. Daarnaast is hij thuis op het slappe koord en kent hij een oneindige hoeveelheid grappen met pingpongballen.

Adkins trad eerder op met Cirque du Soleil en Cirque Eloïze. De one man show Circus Incognitus bedacht, regisseerde en speelt hij zelf. Tijdens het internationale theaterfestival van Edingburgh trok de voorstelling uitverkochte zalen. Critici roemden de hartverwarmende eenvoud van de voorstelling en vergeleken Adkins met Charlie Chaplin en Buster Keaton. “Als je van circustechnieken houdt, dan is Adkins je man.”