Op 19 mei 1987 werd de allereerste 2 Meter Sessie opgenomen. 28 jaar later staat de teller op ruim 1500 sessies voor televisie en radio. Het is een indrukwekkend archief en aan elke opname kleeft een mooi verhaal. En wie kan die beter delen dan de radio- en televisiemaker zelf? Op zijn eigen charismatische en innemende wijze weet Jan Douwe Kroeske het publiek mee te nemen in zijn belevingswereld van muziek en unieke anekdotes over de sessies. Denk aan mooie verhalen over Tori Amos, INXS, James Taylor, Coldplay, Vic Chesnutt, Radiohead en Fink. Ook nieuwe opnames zullen de revue passeren, zoals Damien Jurado, James Vincent McMorrow, Mister and Mississippi en The Boxer Rebellion. Een avond met 2 Meter Sessies kan natuurlijk niet zonder live muziek! Jan Douwe heeft een drietal internationale artiesten uitgenodigd om met hem mee te reizen.De voorstellingen worden verdeeld onder
Marc O’Reilly (talentvolle singer/songwriter uit Ierland), Sivert Høyem (Noorwegen, voorheen zanger van Madrugada, inmiddels succesvol solo artiest) en Daniel Docherty (jonge, veelbelovende muzikant uit Schotland).

Kortom: oude en nieuwe opnames, in beeld en geluid, én een spraakmakende live artiest. Deze avondvullende multimediale voorstelling is niks anders dan muziekbeleving van de bovenste plank!