En avant, marche! is een nieuwe productie van de makers van Gardenia, de voorstelling die vol lof onthaald werd door publiek en pers, door de Volkskrant “grappig, exuberant en melancholisch” werd genoemd en ook in Amsterdam voor uitverkochte zalen speelde.

Theatermaker/choreograaf Alain Platel, regisseur Franck Van Laecke en componist Steven Prengels brengen met En avant, marche! een ode aan de muziekvereniging. Alleen al in Vlaanderen zijn er zowat duizend actief. Koninklijke Harmonie Ons Verlangen, Koninklijke Fanfare Moed en Volharding: het zijn minimaatschappijen op zich – collectieven van uiteenlopende individuen die proberen om één en dezelfde marsrichting aan te houden. Zo goed als het kan, met vallen en opstaan: een sterke metafoor voor onze samenleving als geheel.

De vier acteurs en zeven muzikanten krijgen in En avant, marche! telkens het gezelschap van een plaatselijke harmonie of fanfare.

En avant, marche! is een productie van NTGent, waar Johan Simons vanaf september weer aan het roer staat, en les ballets C de la B, opgericht door Alain Platel. Hij zette de Belgische dans op de wereldkaart met voorstellingen als tauberbach, Out of Context – For Pina, pitié en Wolf.